Buitenklas

ANDERS LEREN MET PAARDEN is er ook voor kinderen die gedeeltelijk of helemaal niet naar school gaan. Speciaal voor hen hebben we De Buitenklas. Want wie niet uit een boekje of volgens het boekje leert, mag bij ons leren op een manier die wel bij je past.

VOOR WIE?

De Buitenklas is er voor fulltime of parttime thuiszitters van de basis- en de middelbare school. Buitenkinderen die niet bang zijn voor een buitje of vies zijn van modder aan hun schoenen. De precieze leeftijd, groepsgrootte en prijsstelling verschilt per locatie. De groepjes zijn altijd klein omdat we veel overprikkelde kinderen een fijne plek willen geven waar ze zichzelf weer kunnen zijn. Wekelijks kun je een ochtend naar De Buitenklas en ga je daar vooral heen om te ontspannen en leuke dingen te doen met en voor de dieren. Lekker bijtanken, bewegen en buiten zijn. Je leert veel van en over dieren en de natuur. En je ontdekt veel dingen van jezelf waar je trots op zult zijn. Zodat jij ook kunt zeggen ‘Ik kan het!’

WAT DOE JE ALLEMAAL IN DE BUITENKLAS?

Je verzorgt de dieren en hun leefomgeving, we doen natuurlijk ANDERS LEREN-parcoursjes met de paarden, ezels, honden, werken in de tuin, koken en bakken, maken creatieve dingen, vieren wat er te vieren valt en doen aan sport en spel. Je leert vooral in beweging.

HOE DOEN WE DAT?

Bij alle activiteiten staat de intrinsieke motivatie van mens en dier voorop. Je moet zelf willen. Dan kun je alles! De ochtend verloopt volgens een vaste structuur en bij alles wat we doen, zetten we onze executieve functies in. Om dat begrijpelijk en bruikbaar te maken voor kinderen hebben we de executieve functies vertaald naar breinpaarden. Iedere deelnemer heeft een eigen kudde breinpaarden die al sterk is of getraind mag worden. Je wordt daarbij begeleid door een gecertificeerd paardencoach die de bijscholing ANDERS LEREN MET PAARDEN inclusief onze verdieping Executieve functies heeft gevolgd. Bij ons word je niet door een leerkracht begeleid, maar door een coach. Want leren is breder dan wat in de boekjes staat en doceren laten we bij school. We sluiten zoveel mogelijk aan bij jouw leerstijl. De een houdt van snel en gevarieerd en de ander meer van rust en regelmaat.

FINANCIERING

Deelname aan De Buitenklas wordt door ouders zelf geregeld. Dit kan uit eigen middelen of door zelf aan te kloppen bij onderwijs of zorg. Soms is er een PGB, een beschikking vanuit de gemeente, een potje bij school, het samenwerkingsverband, een stichting of nog anders.