Onze paarden

Paardencoaching Hillegersberg beschikt over 5 ervaren coach paarden, elk met een eigen karakter. Zo hebben we voor ieder coaching traject een geschikt paard! Hier kun je alvast kennismaken met onze lieve paarden.

Kiki

Onze collega Kiki is een 'New Forest' merrie van 20 jaar. Ze is een gevoelige spiegel coach en ze voelt alles heel goed aan. Ze is een hele lieve kinderpony en leert iedereen ook beter communiceren als dat nodig is.

( Metaal paard )

 


Cheyenne

Onze nieuwe aanwinst Cheyenne 11 jaar een  kwpn platenbont is een zeer leuke verschijning. we noemen haar ook wel de circus pony kan allerlei kunstjes. Kan erg goed communiceren en is goed in grond werk.

( Vuur paard )


Harley

Dit is Harley, een 5 jarige Friese merrie waarmee we ook Dressuur rijden. Daarnaast wordt ze ook beleerd voor de kar. Kenmerkend voor Harley is dat ze heel behulpzaam, vriendelijk en lief is.

( Metaal paard )

 


Gold

Coach pony Gold is 16 jaar en een echte man. Hij loopt dressuur op hoog niveau en is een super goede coach pony. Hij is goed in staat je te helpen met je keuzes en je  beter te laten gronden.  

( Aarde paard )

 


Bonny

Coach pony Bonny is onze super lieve shetlander van 27 jaar. Ze is een lieve merrie voor jong en oud maar met name voor de kids een super pony om beter te leren communiceren.

( Hout paard )

 


Cupido

Dit is Cupido, een ruin van 16 jaar oud die op hoog niveau dressuur loopt. Hij is heel sensitief maar tegelijkertijd heel duidelijk waarbij hij je je bewust wil laten worden van je lichaam.

( Water paard )

 


Sandy

Meet Sandy de power Fjord is 22 jaar oud en heeft een hart van goud. we mogen haar gebruiken van haar lieve baasje. Ze is zeer gek op kindjes wil iedereen helpen.

( Aarde paard )


Donny

Onze kleinste van het stel Donny 6 jaar oud, hij is een super lieve kinderpony een echte stoere man.

( Hout paard )

Paard Karakter Soorten Indeling

Gebaseerd op de vijf elementen, hout, vuur, aarde, metaal en water worden vijf karaktertypes bij paarden ingedeeld. Elk karaktertype heeft plus- en minpunten waarmee je in de goede omgang met jouw paard je voordeel kunt doen.

Hout paard karakter

Hout is stoer, atletisch en sterk. Houdt van competitie, loopt graag voorop. De emotie die bij het Hout paard hoort is woede.

Vuur paard karakter

Extravert, charmant en innemend. Altijd om aandacht vragend, Vreugde is de emotie die het vuur paard kenmerkt.

Aarde paard karakter

Ideale kinderpony. Geduldig, vriendelijk en heel vergevingsgezind. Kalmte, rust en niet meer doen dan noodzakelijk. Piekeren is de emotie die het meeste past bij het aarde paard.

Metaal paard karakter

Dit is het karakter waarbij je het meest alert moet zijn. Harde werker die alles doet wat je vraagt, zelfs als het teveel is. De meest kenmerkende emotie van het metaal paard is verdriet.

Water paard karakter

Dit is het meest wijze paardentype. Vaak atletisch en goed gebouwd, en bereid om te leren. Vertrouwen als geven ze zeker niet direct. Je zult je best moeten doen om een band op te bouwen. Angst is de emotie die kenmerkend is voor het water paard.